Top 20 vader-dochterliedjes die moeilijk te vergeten zijn - Lijst met huwelijksliedjes (2023)

Er is een speciale, gedenkwaardige ruk aan het hart als we vaders zien zwijmelen over hun dochters. Het is een wonderbaarlijk gezicht en een onverklaarbaar gevoel dat iemand gewoon zou versmelten tot een al even gedenkwaardig vader-dochterlied.

Er is een eindeloze lijst voor deze speciale band, maar we zijn er zeker van dat deze lijst ook een blijvertje zal zijn voor vader-dochterliedjes.

Inhoudsopgave

Top 20 vader-dochterliedjes

Top 20 vader-dochterliedjes die moeilijk te vergeten zijn - Lijst met huwelijksliedjes (2)

Of het nu gaat om bruiloften, verjaardagen, Vaderdag of een andere dag toewijding aan je vaders, hier zijn de top 20 vader-dochterliedjes die moeilijk te vergeten zijn.

1. Vlinderkussen (Bob Carlisle)

Dit lied herinnert ons eraan hoe levensveranderend vaderschap is en hoe dochters worden beschouwd als engelen die uit de hemel zijn gezonden. Het werd uitgebracht in 1995 en won dat jaar een Grammy voor Best Country Song.

2. Vader en dochter (Paul Simon)

Deze popsong uit 2002 is een ontroerende ode aan een dochter van een vader die belooft haar altijd te zien stralen, haar te zien groeien en haar altijd het teken zal schilderen dat haar er altijd aan zal herinneren dat hij veel van haar houdt. Het werd uitgevoerd in de film The Wild Thornberrys die werd genomineerd voor een Academy Award voor Best Original Song.

3. Mijn kleine meid (Tim McGraw)

Maak je klaar voor een betraand moment, want deze 2006 Critics Choice-genomineerde voor Best Song zal je precies dat geven. Er zit zoveel liefde in vanuit het perspectief van een vader die bekent hoeveel hij was veranderd door de geboorte van zijn dochter en hoe ze hem vanaf die dag tot voor altijd om haar vinger had gewikkeld.

4. Ik hield eerst van haar (Heartland)

Van de eerste tot de laatste regel is dit lied een van de beste vaderliederen voor de bruiloft van hun dochters. Met de lijnen,Ik hield het eerst van haar, ik hield haar het eerst vast, een deel van mij zal altijd van haar zijn... de liefde van een vader gaat diep,je bent geen mens als je niet huilt.

5. Het zal niet lang zo blijven (Darius Rucker)

Dit is als een verhaal van een vader die voor het eerst door de geneugten en uitdagingen van het zorgen voor zijn dochter heen weeft, eerst volledig afhankelijk van hem is en dan leert lopen, praten en door het leven komen. Het werd in 2008 uitgebracht onder het countryalbum Learn to Live.

6. Wees altijd je baby (Natalie Grant)

Dit nummer uit 2003 onder het album Deeper Life is een danklied van een dochter aan een vader die hem vertelt dat ze altijd zijn baby zal zijn, hoe de jaren ook voorbij vliegen, want de manier waarop hij van haar hield, heeft haar gemaakt tot wie ze nu is.

7. Assepoester stelen (Chuck Wicks)

Het is een nostalgisch countrynummer voor vaders wiens dochters binnenkort gaan trouwen. Het gaat over van zijn kleine meisje dat Assepoester speelt en op haar eerste fiets rijdt en nu komt er een man langs om haar te stelen. Het is ook vertederend omdat de vader zegt dat als hij haar pijn doet, hij haar van hem terug zal stelen.

8. Dochters (John Mayer)

Dit nummer uit 2003 onder het album Heavier Things is een advies van een man die verliefd is op een gebroken vrouw aan vaders om goed te zijn voor hun dochters, omdat ze maken of breken hoe dochters ooit zouden liefhebben.

9. Daar gaat mijn leven (Kenny Chesney)

Dit countrynummer uit 2004 van het album When the Sun Goes Down vertelt het verhaal van een jonge vader die net zijn leven op de rails had, gewoon een kind dat er een opvoedde. Maar naarmate de tijd verstreek, tussen strijd en opoffering door, leert hij hoeveel een vader kan liefhebben en nu gaat ze trouwen, en daar gaat zijn leven, zijn dochter.

10. Papa danst met mij (Krystal Keith)

Dit is weer een danklied van een dochter aan haar vader die hem bedankt voor zijn tedere maar harde liefde omdat het haar heeft gevormd tot een sterke, onafhankelijke, succesvolle vrouw die weet hoe ze zichzelf moet beschermen en liefhebben omdat hij het haar heeft geleerd. Maar zelfs dan zegt ze dat ze altijd zijn liefde nodig zal hebben en dat ze haar kleine meisje voor het leven is.

11. Vlinder vliegt weg (Miley Cyrus)

Gezongen door Miley voor Billy Ray op Hannah Montana The Movie uitgebracht in 2009, geniet dit nummer van de band tussen een vader en dochter en hoe ze hem altijd alles heeft zien doen, van het verdienen van de kost tot het maken van een huis en haar voorbereiden op deze dag waarop ze moet vertrekken en haar dromen najagen en wegvliegen.

12. Wanneer je me nodig hebt (Bruce Springsteen)

Deze rockballad uit 1998 onder het album Tracks is op zijn best cheesy, maar zal je met ontzag achterlaten omdat het een volkslied is voor vaders die beloven dat ze er altijd zullen zijn, zich nooit bemoeien, alleen maar kijken en dat je alleen maar hoeft te bellen omdat je hebt hun leven zijn hele betekenis gegeven.

13. Ik zal je man zijn (Ac Brown Band)

Dit prachtige countrysoulnummer uit 2015 onder het album Jekyll + Hyde is een tranentrekker van begin tot eind. Het begint met de lijnen,op een dag zul je de beste moeder worden, een man zal je meenemen, maar tot die tijd zal ik je man zijnen eerlijk gezegd graven deze gewoon je ziel.

14. Loop met je mee (Edwin McCain)

Dit is een van de mooiste weggeefliedjes van een vader aan een dochter die gaat trouwen. Het werd uitgebracht in 2009 onder het gelijknamige album. De beste lijnen zijn,Ik zal deze langzame, zoete wandeling met je maken, je zult mijn hand loslaten om te zeggen dat ik dat doe; Hij zal ontdekken hoe gezegend een leven kan zijn, dat weet ik omdat al die jaren geleden iemand je aan mij overhandigde.

15. Papa's kleine meid (Michael Buble)

Dit balladnummer uit 2002 is een lied van vader op dochter dat haar vertelt hoe zij zijn regenboog en pot met goud is, aangeraakt door het heilige en prachtige licht, een hand die hij als vader voor altijd zal vasthouden. En tussendoor zingt hij, wat er ook gebeurt, zij is papa's kleine meid.

16. Voor altijd jong (Rhiannon Giddens en Iron Wine)

Dit nummer werd in de jaren 80 gepopulariseerd door Rod Stewart, maar deze versie zal je aan het huilen maken. Het werd uitgezonden in de NBC-serie Parenthood in 2015, maar de neo-folk touch zal je zeker terugbrengen naar die avonden waarop je vader je adviezen geeft om door het leven te komen.

17. Hoe je bent gegroeid (10.000 maniakken)

Dit is een interessant liedje van een vervreemde vader aan zijn dochter die haar enkele tips vertelt over hoe ze het leven kan overleven, maar tussendoor vertelt hij haar dat nu ze ouder is, hij haar in gedachten bevriest als het kind dat ze was, want dat was de hele herinnering dat hij van haar heeft. Het werd in 1992 uitgebracht onder het album Our Time in Eden.

18. Dochter (Londen Wainwright)

Dit folksy vader-dochterlied uit 2007 is een feelgoodlied dat beschrijft hoe dochters elk stukje van hun vaders hart nemen, waardoor ze de bazen worden waar ze geen nee tegen kunnen zeggen en hoe vaders voor altijd diep van hen zullen houden, onveranderlijk sinds de dag dat ze werden geboren.

19. Papa's handen (Holly Dunn)

In deze voor een Grammy genomineerde Best Country Song uit 1991 beschrijft een dochter dat er altijd liefde is in papa's handen; zacht en vriendelijk om te huilen, hard als staal als ze iets verkeerd doet en zachtaardig als ze het eindelijk begrijpt.

20. Vlak bij jou (John Legend)

Dit nummer uit 2016 wordt ook wel For Luna genoemd omdat het werd geschreven twee weken nadat John voor het eerst vader werd. Het is een zelfreflectie en tegelijkertijd een uitdaging over wat voor persoon Luna zal zijn, afhankelijk van hoe hij hem opvoedt en het soort wereld waarin ze moet leven, maar verzekert haar dat hij er ondanks alles zal zijn, huilend van verdriet. haar, lachend met haar, liefdevol en strijdend met haar.

Conclusie

Vaders zijn speciale mannen en dochters zijn prinsessen die ze voor altijd zullen koesteren. Als je zin hebt om deze band in een herinnering te etsen, zijn er altijd vader-dochterliedjes die je zou kunnen spelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 05/10/2023

Views: 6742

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.