Call of Duty-bestelling - alle games in chronologisch overzicht (2023)

In 2003 begon een tijdperk van succesvolle first-person shooters met de eerste "Call of Duty"-game. In de actiegames vechten fans om de beurt in de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en zelfs ruimtegevechten. Na thematische excursies naar toekomstige oorlogsscenario's brengt "Call of Duty: Vanguard" (2021) de spelers vervolgens terug naar de wortels van de serie - de Tweede Wereldoorlog.

Call of Duty: Bestelling vrijgeven

 • Plicht (2003)
 • Call of Duty 2 (2005)
 • Call of Duty 3 (2006)
 • Call of Duty 4: Moderne oorlogsvoering (2007)
 • Call of Duty: Wereld in oorlog (2008)
 • Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)
 • Call of Duty: Black Ops (2010)
 • Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011)
 • Call of Duty: Black Ops 2 (2012)
 • Call of Duty: Spoken (2013)
 • Call of Duty: geavanceerde oorlogsvoering (2014)
 • Call of Duty: Black Ops 3 (2015)
 • Call of Duty: oneindige oorlogsvoering (2016)
 • Call of Duty: WW2 (2017)
 • Call of Duty: Black Ops 4 (2018)
 • Call of Duty: moderne oorlogsvoering (2019)
 • Call of Duty: Black Ops Koude Oorlog (2020)
 • Call of Duty: Vanguard(2021)

Call of Duty: de chronologische volgorde van de games

De games uit de Call of Duty-franchise springen voortdurend heen en weer tussen historische en toekomstige scenario's. Hier lees je hoe je de Call of Duty-games in de juiste chronologische volgorde speelt.

Een opmerking vooraf: Voor de duidelijkheid hebben we de “Call of Duty: Warzone” die alleen online kan worden gespeeld, niet vermeld, noch de talloze mobiele games uit het CoD-universum.

Call of Duty: WWII (de jaren 1940 tot 1945)

Deze aflevering is een van de meer recente releases in de serie, maar speelt zich historisch gezien af ​​op het vroegste tijdstip. In dit deel zijn er geen hightech wapens, maar de meedogenloze slagvelden van de Tweede Wereldoorlog. De actie begint in 1940 maar duurt dan voort tussen 1944 en 1945. Je beleeft het verhaal van Private "Red" Daniels en een groep infanteristen die vechten tegen Duitse troepen.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Vanguard (het jaar 1941)

De campagne neemt je mee naar verschillende locaties uit de Tweede Wereldoorlog. Ook naar de westelijke en oostelijke fronten van Europa, maar ook naar Noord-Afrika en de Stille Oceaan. Ook maak je de oprichting mee van de zogenaamde Special Forces.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty 2 (de jaren 1941 tot 1945)

De campagne van deze CoD-game begint eind 1941. Tijdens de game voer je het bevel over meerdere soldaten op in totaal drie geallieerde fronten: de Britten, de Amerikanen en de Russen. De campagnes voor de verschillende soldaten vinden onafhankelijk van elkaar plaats op verschillende locaties in de wereld.

Call of Duty: World at War (de jaren 1942 tot 1945)

Hier speel je vechters op het eiland Makin en vecht je je een weg door het jaar 1942. Je bestuurt een Amerikaans of een Russisch squadron.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty (de jaren 1942 tot 1945)

De actie van het eerste deel (2003) van de CoD-reeks begint in 1942. De verhaallijn springt dan naar de jaren 1944 en 1945. In dit deel van de oorlog proberen de geallieerden het nazi-leger steeds verder terug te dringen.

RoboCop: Rogue City — De populaire cyborg krijgt zijn eigen PS5-game

Call of Duty 3 (het jaar 1944)

De veldslagen van wat bekend staat als D-Day en de daaropvolgende schermutselingen in Frans Normandië staan ​​centraal in deze Call of Duty-game. Je kunt spelen als soldaten van het Franse, Canadese, Poolse, Britse of Amerikaanse leger.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Black Ops (1961-1968)

De mislukte invasie van Amerikaanse en verbannen Cubaanse troepen in de Varkensbaai in 1961 vormen de verhalende achtergrond voor dit CoD-deel.

Call of Duty: Black Ops - Koude Oorlog (het jaar 1981)

De gebeurtenissen van deze Call of Duty-game spelen zich af in het tijdperk van de Koude Oorlog, meer bepaald in 1981. Enkele personages uit de vorige Black Ops-game keren terug.

Alle speelbare personages behoren tot de CIA en worden geleid door een man genaamd Russel Adler. Zijn doelwit is een Sovjetagent genaamd Perseus. De game richt zich op campagnes voor één speler en is geïnspireerd op echte gebeurtenissen.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Black Ops II (de jaren 1986 tot 1989)

In dit call of duty-spel bestuur je om de beurt de soldaat Alex Mason en zijn zoon David Mason. Terwijl de missies van Alex Mason zich afspelen in de jaren tachtig, spelen die van David zich af in de toekomst. Tijdens de Alex Mason-missies vorm je een team met soldaten Woods en Hudson. Je doel: je moet een man genaamd Raul Menendez vangen.

Call of Duty 4: Modern Warfare (de jaren 1996 tot 2011)

De actie van dit deel speelt zich afwisselend af in de jaren 1996 en 2011. Je speelt als US Marine Jackson en een elitesoldaat met de bijnaam Soap van de SAS. Beide personages proberen op verschillende manieren een terroristische dreiging te stoppen.

Call of Duty: moderne oorlogsvoering (1999-2019)

Enkele personages uit de andere games in de Modern Warfare-serie komen samen in deze aflevering om het fictieve land Urzikstan te bevrijden van Russische troepen.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Modern Warfare 2 (het jaar 2016)

Soap MacTavish werd vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste game aanvoerder. Als leider van Task Force 141 is hij verantwoordelijk voor de gevangenneming van Vladimir Makarov, hoofd van de ultranationalistische partij van Rusland.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (de jaren 2016 tot 2017)

De plot van deze game sluit aan bij die van zijn voorganger ("Modern Warfare 2"): jij bestuurt de soldaten Nikolai en Prince. Ze proberen de gewonde Soap te helpen en hem in veiligheid te brengen.

Het doel van het spel is om Vladimir Makarov op te sporen met behulp van speciale troepen Delta Force, SAS en Task Force 141. Je moet ook de fictieve ultranationalistische partij van Rusland elimineren. Trouwens: met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is "Modern Warfare 3" tot nu toe de best verkochte game in de CoD-serie.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Ghosts (de jaren 2015 tot 2027)

Als je tien jaar de toekomst in wordt gestuurd, bestuur je een team genaamd de Ghosts dat vecht tegen de zogenaamde Federatie (nee, niet de Federatie uit Star Trek). Hoewel het grootste deel van de game zich afspeelt in 2027, zijn er enkele flashbacks naar 2015. In de game maak je gebruik van tal van futuristische wapens en kun je onder andere een Duitse herder besturen.

Call of Duty: Black Ops 4 (het jaar 2043)

Je kunt dit Call of Duty-spel alleen online spelen. Er is geen officiële campagne, maar enkele tussenfilmpjes waarin je kunt trainen in het jaar 2043.

Call of Duty: Advanced Warfare (de jaren 2054 tot 2061)

Je speelt de soldaat Jack Mitchell, die zich in de jaren 2050 moet verdedigen tegen talloze vijanden. Op het slagveld vind je veel technologisch geavanceerde gadgets, zoals exoskeletpakken en verhulapparaten, draagbare schilden en een verbeterd gezondheidsbevorderend systeem.

Accepteer het gebruik van integraties van derden door op de volgende knop te klikken:

Call of Duty: Black Ops III (de jaren 2065 tot 2070)

Met behulp van talloze futuristische wapens vecht je in de zogenaamde Derde Koude Oorlog aan de kant van het Common Defense Pact of het Winslow Accord.

Call of Duty: Infinite Warfare (het jaar?)

Deze Call of Duty-game is de enige in de serie die niet onthult in welk jaar of decennium het zich afspeelt. Het enige wat we leren: het speelt zich af in de toekomst.

"Infinite War" behandelt de oorlog van het Settlement Defense Front (SDF) tegen de United Nations Space Alliance. Je bestuurt Nick Reyes die de hele game tegen de SDF vecht. In de sciencefictiongame kun je onder andere vechten zonder zwaartekracht en een ruimtevechter besturen.

FAQs

In which order should I play Call of Duty? ›

Every Call Of Duty Game In Chronological Order
 1. 1 Call Of Duty: Infinite Warfare (Unknown)
 2. 2 Call Of Duty: Black Ops 3 (2065 - 2070) ...
 3. 3 Call Of Duty: Advanced Warfare (2054 - 2061) ...
 4. 4 Call Of Duty: Black Ops 4 (2043) ...
 5. 5 Call Of Duty: Black Ops 2 (2025) - David Mason Missions. ...
 6. 6 Call Of Duty: Ghosts (2015 - 2027) ...
Jan 6, 2023

What Call of Duty is everyone playing right now? ›

Right now, Call of Duty: Modern warfare has the most online players. There is no way to actually say for sure, but considering it is popular and the newest Call of Duty, I think it is safe to say, Modern Warfare has the most online players.

What is the list of Call of Duty games? ›

Are all cod games in the same timeline? ›

Timelines within the franchise stretch back from World War II through the Vietnam War all the way to fictional conflicts set in the distant future. Any gamer looking to play through the entire collection has two ways to go about it - but you'll need a lot of spare time on your hands.

Where does the CoD storyline start? ›

The Call of Duty game franchise starts around 1942. To be more precise, this second game is slightly different from the others as it begins in 1941 at the end of that year. During the game and the campaign, the player commands several soldiers from the three allies' front. The British, the American, and Russia.

Which Call of Duty should I buy first? ›

COD is one of the best fps(first person shooting)games a gamer can ever experience. From my point of view the modern warfare series is great to start with. I recommend you to start with COD 4 followed by COD2 and then COD 3. These three have a parallel running story and characters.

Should I play World at War before Black Ops? ›

Definitely start with COD 4, then MW2 and 3. For the Black Ops storyline, I'd highly recommend playing World at War first. It isn't crucially linked to BO 1 & 2, but there are some references that you will appreciate if you've played W@W.

In what order should I play Call of Duty Reddit? ›

You have multiple stories:
 1. World at War - Black ops 1 - Black ops 2 - Black ops 3 - Black ops 4.
 2. World at War - Black ops 1 - Black ops Cold war - Modern warfare 2019.
 3. Modern warfare - Modern warfare 2 - Modern warfare 3.
 4. Ghosts, Advanced Warfare and Infinite Warfare are standalones.
Oct 16, 2022

What is the current most popular Call of Duty? ›

Call of Duty: Black Ops Cold War was released on Nov. 13, 2022. It is the 17th major installment of the franchise. Black Ops is the most popular series in Call of Duty, so anything under that title will sell well.

Which CoD is most active? ›

Right now, Call of Duty: Modern warfare has the most online players.

What is the OG Call of Duty game? ›

Call of Duty (2003)

Activision Where it all began. The iconic FPS series kicked off in 2003 with Call of Duty, released as a direct rival to the popular Medal of Honor games.

How many Call of Duty games are there overall? ›

There have been 22 Call of Duty games in the main series. This includes both the Warzone games and COD mobile. There have also been 8 spin-offs/handheld ports of mainline titles as well. We will keep this updated as more Call of Duty games are released.

Has CoD ever won game of the year? ›

According to NPD, Modern Warfare II is 2022's best-selling gaming title in the US, based on the dollar sales. The Call of Duty entry has now dethroned Elden Ring, another blockbuster release of 2022 made by FromSoftware. It also won the 'Game of the Year' award in the recently held The Game Awards event on December 8.

Which Call of Duty do I play first? ›

You can play the games in any order you like, there's no continuous story except with the original Modern Warfare trilogy which have a story that is connected. You should always play the latest Call of Duty for its multiplayer as that's the one that will be most populated and is the one currently being supported.

Does Call of Duty have a timeline? ›

A timeline of events in the "Black Ops Timeline". It features events from Call of Duty series from 1894 until 2070 from the games Call of Duty: World at War, Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Black Ops: Declassified, Call of Duty: Black Ops II, Call of Duty: Black Ops III and Call of Duty: Black Ops Cold War.

How do you play Call of Duty properly? ›

Keep on moving: Because you can't hide, staying still is your enemy. Keep moving so the enemy can't target you. A skill to master is strafing sideways while keeping the enemy in your sights. Duck into cover when you run out of ammo, pop out again to engage.

Which Call of Duty comes first? ›

Call of Duty is a 2003 first-person shooter game developed by Infinity Ward and published by Activision. It is the first installment in the Call of Duty franchise, released on October 29, 2003, for Microsoft Windows.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 01/01/2024

Views: 6586

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.