27 beste liedjes over dochters (moeder-dochter en vader-dochter) (2023)

TwitterenFacebookPinterest

Liedjes over dochters zijn een mooie en ontroerende manier om te laten zien hoeveel we van onze meisjes houden. Deze liedjes variëren van grappig en blij tot bedachtzaam en verdrietig. Ze omvatten ook tientallen jaren muziek, zodat je voor elke stemming iets kunt vinden! We hopen dat deze lijst de perfecte soundtrack biedt voor je dochter of een speciaal iemand in je leven.

1. "Jij bent mijn zonneschijn" door Jimmie Davis

Jimmie Davis - Jij bent mijn zonneschijn (1940).

Dit is een vrolijke, landelijke melodie die ervoor zorgt dat je kleine meid zich gezellig en geliefd voelt! Het is ook geweldig om kleine kinderen het alfabet te leren, omdat elke letter van het alfabet minstens één keer wordt gebruikt. De teksten gaan over hoeveel zonneschijn de zanger krijgt van zijn speciale meisje en hoe hij zich geen leven zonder haar kan voorstellen. Dit nummer is ook heerlijk nostalgisch voor ouders die ermee zijn opgegroeid!

Volgende:De absoluut beste countrynummers aller tijden

2. "Right by You (For Luna)" door John Legend

Recht bij jou (voor Luna)

Dit nummer gaat over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt en de realiteit om haar te zien opgroeien en veranderen. John Legend schreef dit nummer speciaal voor zijn dochter, Luna, en hij mijmert over haar toekomst en zijn verlangen om ervoor te zorgen dat hij al het mogelijke doet om de beste vader voor haar te zijn. Ontroerend en aangrijpend, John Legend raakt echt de strekking van dit lied over zijn geliefde meisje.

Volgende:De beste liefdesliedjes door de jaren heen (onze favorieten)

3. "Mijn meisje" van The Temptations

Mijn meisje (uit "Mijn meisje")

De tekst van dit nummer weerspiegelt de antwoorden die de meeste vaders zouden geven als hen werd gevraagd: "Wat wil je van het leven?" De leadzanger van The Temptations klaagt dat hij een huis en gezin wil, inclusief zijn dochtertje! Hij zingt dat hij van haar zal houden en altijd voor haar zal zorgen.In de muziekvideo, Temptations-lid Eddie Kendricks danst zelfs met zijn eigen dochter terwijl hij zingt over hoeveel ze voor hem betekent. Dit maakt hem perfect voor speciale gelegenheden zoals Vaderdag of verjaardagen!

Volgende:De beste liedjes over familie en het liefhebben van de leden

4. "Papa's kleine meid" door Kippi Brannon

papa's kleine meid

Dit is een van de liefste liedjes over dochters. Het gaat erom hoeveel een vader van zijn kleine meisje houdt en wat hij voor haar zou doen als ze ooit in de problemen zou komen. Hij zegt dat niets hun speciale band met elkaar zal veranderen, ongeacht waar ze zijn of wat er met hen gebeurt in het leven.

Groetjes Brannonschreef het nummer aanvankelijk in 1978. Het werd beroemd gemaakt door countryster Al Martino en later opnieuw gecoverd door singer/songwriter Adam Gregory in 2010. Dit nummer is een tijdloze klassieker die al tientallen jaren meegaat! Je zult genieten van de prachtige muziek op deze - het is perfect om je kleine meid 's nachts in slaap te wiegen.

Het zal altijd een van die gedenkwaardige nummers zijn die je aan het lachen maken wanneer je het hoort.

Volgende:De beste covers aller tijden (door de jaren heen)

5. "In de ogen van mijn dochter" door Martina McBride

In de ogen van mijn dochter

Ouder zijn kan angst opwekken! We willen de beste versie van onszelf zijn voor onze kinderen, zodat ze volledig gezond en gerealiseerd kunnen worden in de wereld.Het nummer "In My Daughter's Eyes" van Martina McBrideverkent dit concept vanuit het standpunt van de moeder. Ze wil de best mogelijke moeder zijn, wat we volledig kunnen aanbevelen!

Volgende:De beste moederdagliedjes om voor mama te spelen

6. "Coal Miner's Daughter" door Loretta Lynn

Mijnwerkersdochter

Deze countryklassieker gaat helemaal over hoeveel de dochter van de zanger voor hem betekent. Het vertelt het verhaal van Loretta Lynn, geboren in Kentucky, Lynn groeide op op de boerderij van haar familie. Ze werd een van de eerste vrouwen die werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame - en dit nummer hielp daarbij!

In 2008 werd dit ontroerende nummer uit 1970 door de Library of Congress geselecteerd voor bewaring in de National Film Registry van de Verenigde Staten. De countrymuzieklegende Loretta Lynn speelde het zelfs op een speciale avond in het Witte Huis om de geschiedenis van vrouwen te vieren.

Volgende:De beste liedjes over opgroeien en de uitdagingen die het met zich meebrengt

7. "Het mooiste meisje" van Charlie Rich

Dit is een hartverwarmend lied over de bijzondere band tussen vader en dochter. Het gaat erom hoeveel hij van zijn kleine meid houdt, die hij 'zijn mooie meid' noemt. De zangeres toont haar onvoorwaardelijke liefde op alle mogelijke manieren – ook al maakt ze het niet altijd gemakkelijk! Dit klassieke countrynummer uit 1973 blijft dagenlang in je hoofd hangen nadat je het hebt gehoord.

Volgende:De beste kinderliedjes aller tijden (voor je kinderen)

8. "De beste dag" door Taylor Swift

Taylor Swift - The Best Day (Taylor's Version) (Lyric Video)

Dit is een van de bekendste popsongs over dochters. Taylor Swift schreef het voor haar vader op Vaderdag in 2008 en nam het later op op haar album Fearless. Ze zei dat ze dit nummer met hem wilde schrijven omdat hij altijd alles beter maakt – zelfs als het leven ingewikkeld lijkt! Het is een opbeurend lied over dochters dat je aan het lachen zal maken.

De tekst is lief en duidelijk: "Op de beste dag van mijn leven was hij het beste wat er kon gebeuren." Het is een uitstekend cadeau voor elke vader of dochter op Vaderdag - het werkt zelfs als een goed afstudeercadeau!

Volgende:Top country liefdesliedjes door de jaren heen (hits aller tijden)

9. "Hier voor jou" door Neil Young

Neil Young - hier voor jou

Dit lied gaat over hoeveel een vader voor zijn dochter zal doen omdat hij hier is om haar door het leven te helpen. De zanger vertelt ons dat hij aan haar zijde zal staan ​​wanneer ze hem nodig heeft - ongeacht wat of wanneer! Dit ontroerende deuntje uit 1988 is een van de beste nummers ooit geschreven.

Als je kinderen hebt, is het een van die liedjes die je wilt horen. Het zal een glimlach op je gezicht toveren en je gelukkig maken voor de mooie relaties in je eigen leven!

Volgende:De absoluut beste nummers aller tijden (onze bevooroordeelde lijst)

10. "Dans met mijn dochter" door Jason Blaine

Dans met mijn dochter - Jason Blaine

Dit nummer gaat over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt en tijd met haar wil doorbrengen. Hij zegt dat hij de hele nacht zou dansen als ze het hem zou vragen – ook al is het een lange dag geweest! Dit countrynummer uit 2007 zorgt ervoor dat je wilt opstaan ​​en je voeten wilt bewegen. Het is een van die nummers die je keer op keer wilt horen.

Volgende:De beste liedjes over het krijgen van een baby en zwangerschap

11. "Mijn kleine meid" door Tim McGraw

Mijn kleine meid - Tim McGraw

Dit klassieke countrynummer uit 2002 gaat helemaal over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt! Hij zegt dat hij wil dat ze alles in het leven heeft en belooft dat er niets verkeerds zal gebeuren. Dit is een van die liedjes waarmee je mee wilt zingen - het zal elke keer dat je het hoort een glimlach op je gezicht toveren.

12. "Vader en dochter" door Paul Simon

Paul Simon - Vader en dochter (officiële video)

Dit nummer gaat helemaal over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt. Hij zegt dat ze "zijn favoriete ding" is, en hij wil elke dag met haar doorbrengen! Dit klassieke deuntje uit 2000 zal je blij maken - het tovert altijd een glimlach op mijn gezicht als ik het hoor. Het is een geweldig nummer uit 2000 - en het zal altijd populair blijven naarmate meer mensen het horen!

Volgende:De topnummers over gelukkig zijn en je goed voelen

13. "Dochters" door John Mayer

John Mayer - Dochters (officiële HD-video)

Het draait allemaal om hoe de zanger van zijn dochter houdt en wil dat ze sterk opgroeit. Hij zegt dat hij er een hekel aan heeft als mensen zeggen dat ze op hem lijkt, omdat 'ze niet op mij lijkt'. Het is een uitstekend lied voor vaders die zich zorgen maken over het opvoeden van hun dochters in de wereld van vandaag. Het vertelt hen om haar te steunen en haar de beste kansen te geven die ze kunnen - zelfs als ze indruist tegen wat hij denkt dat goed is!

Het gaat over dingen zoals hoeveel een vader een hekel heeft aan zijn dochter die opgroeit - maar tegelijkertijd houdt hij ervan om haar te zien groeien.

Volgende:

14. "Mijn vaders dochter" door Jewel Ft. Dolly Partons

Jewel ft. Dolly Parton - Mijn vaders dochter (Officiële video)

Dit is weer een geweldig nummer voor elke vader of dochter op Vaderdag. De zangeres vertelt hoeveel ze van haar vader houdt, ook al kan hij soms een uitdaging zijn! De tekst is eenvoudig maar lief: "Ik ben de dochter van mijn vader." Het zal je herinneren aan de geweldige relatie die je hebt met je ouders! De teksten zijn erg pakkend en het is een van die nummers die dagen in je hoofd blijven zitten.

Volgende:De beste liedjes voor papa op Vaderdag

15. "Assepoester" door Steven Curtis Chapman

Steven Curtis Chapman - Assepoester (officiële video)

Dit ontroerende nummer uit 2006 gaat over hoe de dochter van de zanger een vreselijk ongeluk kreeg. Ze overleefde het, maar ze verbrandde haar gezicht en lichaam ernstig - en ze zou de rest van haar leven met die littekens leven! Hij zegt dat hoewel mensen daardoor naar zijn dochter zouden kunnen staren, hij niets zou ruilen om nog een dag met haar te hebben.

Dit is een van die nummers die je aan het huilen zullen maken - het is zo ontroerend! Als je op zoek bent naar liedjes over een inspirerend verhaal, dan staat deze op de lijst. Het gaat over hoeveel een vader van zijn dochter houdt, en het enige wat hij wil doen is tijd met haar doorbrengen, ongeacht hoe ze er aan de buitenkant uitziet.

Volgende:De beste liedjes over de dood en rouw daardoor

16. "Papa's kleine meid" door Michael Bublé

Michael Bublé - Papa's kleine meid

Dit leuke, uptempo nummer uit 2007 gaat helemaal over hoe de dochter van de zanger hem laat voelen! Hij zegt dat ze hem een ​​reden geeft om zijn leven te leiden – en hij kan niet wachten tot ze volwassen is. Het vertelt hoe het zou zijn als ze samen nog een kind zouden krijgen, waar je hardop om moet lachen!

Dit nummer zal je een nostalgisch gevoel geven en je herinneren aan de relatie tussen je vader en dochter. Er zijn teksten als "When I hold her hand / Everything stops around me", wat dit een mooi deuntje maakt voor Vaderdag.

Volgende:De beste liedjes over het leven en alles wat daarbij hoort

17. "Ik zal zijn" door Reba McEntire

Ik zal zijn

We hielden absoluut niet van dit nummer ... zei niemand ooit! Dit ietwat droevige nummer fungeert als een sterke ballad tussen moeder en dochter en het is absoluut een van de meest impactvolle nummers over dochters.

Volgende:De beste liedjes over verdrietig zijn en je down voelen

18. "Onvergetelijk" door Nat King Cole en Natalie Cole

Natalie Cole & Nat King Cole "Onvergetelijk" 1991 (audio geremasterd)

Dit nummer uit 1991had oorspronkelijk niet de dochter van Nat King Cole. Toen Natalie besloot een duet met haar vader te doen, nam ze dat pas later op dit album op. De twee zangers praten over hoeveel ze van elkaar houden - en er zijn teksten als "I wish you all the love in the world." Dit nummer zal je aan het lachen maken, en het gaat allemaal over hoeveel een vader van zijn dochter houdt.

Volgende:De beste karaoke-duetnummers door de jaren heen (hits aller tijden)

19. "Mijn wens" door Rascal Flatts

Rascal Flatts - Mijn wens

Dit ontroerende nummer uit 2006 gaat over hoeveel de dochter van de zanger voor hem betekent. Hij zegt dat zij zijn belangrijkste prestatie in het leven was, en hij kan niet wachten tot zij ook een speciaal iemand vindt! De tekst is zoet: "Mijn wens voor jou is simpel / Vind je dromen die uitkomen."

Volgende:De beste liedjes over zonen aller tijden (onze favoriete hits)

20. "Butterfly Kisses" door Bob Carlisle

Bob Carlisle - Vlinderkusjes

Dit countrynummer uit 1997 gaat helemaal over hoeveel de zanger van zijn kleine meid houdt! Hij zegt dat ze net een vlinder is, en hij zou willen dat hun relatie voor altijd zou duren. De tekst is schattig: "I'll hold your hand in mine / And leave you free to fly."

21. "Hoe praat je met een engel" door The Heights

The Heights - Hoe praat je met een engel

Dit fantastische nummer uit 1993 gaat over het overlijden van het kleine meisje van de zanger. Hij zegt dat hij niet weet wat hij moet zeggen of doen zonder haar - en het zal je doen denken aan je jeugdherinneringen met je vader. De tekst is perfect voor Vaderdag: "Maar ik weet dat je over me waakt / En goed voor mijn gezin zorgt."

Volgende:Beste liedjes over goede tijden en herinneringen uit het verleden

22. "Mama's gebroken hart" door Miranda Lambert

Miranda Lambert - Mama's gebroken hart

Dit is een geweldig nummer over het advies van een moeder over hoe om te gaan met een breuk tussen haar dochter en een jongen. We houden best van de toon en het gevoel van het nummer, en het bevat een unieke kijk op de moeder-dochterrelaties in veel nummers in dit artikel.

Volgende:De beste liedjes over uiteenvallen in relaties

23. "Mama's lied" van Carrie Underwood

Carrie Underwood - Mama's lied (officiële video)

In dit lied verzekert een dochter haar moeder dat ze haar altijd nodig zal hebben om er te zijn met haar liefde. De video laat zien dat Underwood met een man gaat trouwen, maar dat duwt moeder niet uit beeld in termen van de essentiële moeder-dochterrelatie.

Volgende:Onze lijst met de beste moeder-dochterliedjes voor speciale banden

24. "Grootste liefde van allemaal" door Whitney Houston

Whitney Houston - Grootste liefde van allemaal (officiële 4K-video)

Dit nummer uit 1986 gaat helemaal over hoeveel de zangeres van haar dochter houdt. Ze zingt: "Ik kan niet wachten om je te zien groeien / ik wou dat je niet zo snel groeide", wat je eraan zal herinneren dat het kleine meisje van je vader nu een volwassen vrouw is!

Volgende:Geweldige bruiloftsliedjes om te spelen op je grote dag

25. "Sweetest Devotion" door Adele

Liefste toewijding

Net als het vorige nummer schreef Adele dit nummer als een bewijs van haar liefde voor haar dochter en hoe de band tussen moeder en dochter "eeuwig" sterk is.

26. "Vaderfiguur" door George Michael

George Michael - Vaderfiguur (officiële video)

Ditliedje uit 1988gaat over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt. Hij zegt dat ze er was toen hij haar het meest nodig had en dat hij er ook altijd voor haar zal zijn. Het gaat door alles wat hij voor zijn dochter doet - zoals haar 's nachts instoppen. Het is een mooi nummer en het herinnert je aan de liefde die je vader ook altijd voor jou heeft gehad!

27. "Is ze niet lief" van Stevie Wonder

Stevie Wonder-Isn't She Lovely songtekst

Dit nummer uit 1976 gaat over hoeveel de zanger van zijn dochter houdt. Hij is gewoon zo trots op haar - hij vertelt hoe ze alles heeft wat een ouder maar in zijn kind zou willen! Het herinnert je aan je jeugdherinneringen met je vader, en het zal je aan het lachen maken: "Is ze niet mooi / Is ze niet geweldig?"

Tot slot, het belangrijkste dat u uw dochter kunt aandoen, is onvoorwaardelijk van haar houden. Je moet nooit een dag voorbij laten gaan zonder haar te vertellen hoeveel ze voor je betekent - en deze liedjes zullen helpen!

Lees volgende:

Beste liedjes over zusterschap en zusters zijn

Download de beste liedjes over verjaardagen aller tijden

Beste baby slaapliedjes ooit gemaakt

Liam Flynn(Hoofdredacteur en schrijver)

Als hoofdredacteur en schrijver bij Music Grotto helpt Liam bij het schrijven en bewerken van inhoud die is geproduceerd door professionele muziek-/mediajournalisten en andere bijdragende schrijvers. Hij werkt nauw samen met journalisten en ander personeel om muziekinhoud voor de Music Grotto-website op te maken en te publiceren. Liam is ook het stichtende lid van Music Grotto en is gepassioneerd in het verspreiden van redactionele inhoud onder zijn lezers.

Liams levenslange liefde voor muziek maakt zijn rol bij Music Grotto zo lonend. Hij houdt van het onderzoeken, schrijven en bewerken van muziekcontent voor Music Grotto.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 15/09/2023

Views: 6744

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.